Pekaři a cukráři v Globusu uctívají svoje řemeslo novou řadou Česká tradice

O české kuchyni se říká všelicos, ať už je ale hodnocení jakékoli, jeden charakteristický rys se opakuje stále dokola. A to, že je skutečně poctivá! A přesně taková je i nová řada s názvem Česká tradice, která navazuje na historický odkaz sladké české kuchyně.

Stálicemi, které se v českých domácnostech pečou celé generace, jsou koláče, bábovky, buchty nebo štrúdly. A přesně tyto tradiční sladké dobroty české kuchyně nově najdete i ve všech hypermarketech Globus. Pekaři a cukráři vzdávají hold těmto tradičním českým recepturám jedinečnou řadou výrobků s názvem Česká tradice.

A připravují je tak, jak jim je vlastní. Různé druhy koláčů, makové či jablečné štrúdly, kynuté buchty či tvarohové nebo šlehačkovo-mramorové bábovky jsou vyráběny podle tradičních léty prověřených receptur, ručně a pouze z poctivých ingrediencí od českých dodavatelů.

Sváteční bábovka

Bábovka
Bábovka

Taky se u vás doma o nedělích dělávala královna všech moučníků bábovka? Snad každá rodina má svůj jedinečný a léty ověřený recept na dokonalou bábovku, po které se jen zapráší. A právě na tuto léty zakořeněnou českou tradici navazují i pekaři ve všech hypermarketech Globus, kteří nově začali péct tradiční tvarohovou a šlehačkovo-mramorovou bábovku.

Obliba bábovek přetrvává dodnes. To potvrzuje existence několika receptur na klasické, ale i netradiční chuťové variace bábovek. I jejich tvarů. Pekaři a cukráři v každém hypermarketu Globus vyrábějí každou bábovku podle tradiční receptury a s tradičním tvarem. Všechny jsou připravovány přímo v pekárně. Těsto pekaři a cukráři připravují pouze z kvalitních a prověřených ingrediencí, kdy jsou základem vejce, cukr a mouka.

Královské koláče jako za starých dobrých časů našich babiček

Koláče
Koláče

Takové ty, které jsou z kynutého těsta, nadýchané, sladké a na jazyku doslova se rozplývající. Pokaždé, když se objeví na stole, navodí tu pravou sváteční atmosféru.

Koláče patří mezi stálice české sladké kuchyně. Název dostaly podle svého tvaru, klasické české koláče jsou totiž kulaté jako kola. Jejich základ tvoří chutné a voňavé kynuté těsto, které je pak zdobeno různými druhy náplní.

Pekaři a cukráři v každém hypermarketu Globus koláče vyrábějí přímo v pekárně z těsta, které je připraveno pouze z poctivých a prověřených surovin. Tento kvalitní základ je pak doplněn různými druhy náplní. Například tvaroh pochází od českých zpracovatelů a v pekárně je dochucený do jemně sladké příchuti.

Pro klasiky jsou připraveny všechny druhy Královských koláčů s tradičními náplněmi, jako jsou tvaroh, povidla či mák, a nechybí ani ovocná příchuť s jablečnou náplní. Pro tu pravou podzimní atmosféru vyzkoušejte oblíbenou kombinaci koláčů s mákem a švestkami nebo s tvarohem a švestkami. Poctivý základ kynutého těsta je doplněný makovou náplní, do které je používaný mák z českých polí, a navrchu zdobený švestkami a drobenkou. Všechny koláče jsou ručně tvarované a zdobené, každý z nich je tak originál přímo z rukou cukrářů.

Ochutnejte poctivý štrúdl

Štrúdl
Štrúdl

Klasický štrúdl neboli závin není původní český dezert, ale pochází ze sousedního Rakouska. Za ta léta, kdy se v českých domácnostech peče, však značně zdomácněl a je považován za jeden ze základních receptů sladké české kuchyně.

A tak není divu, že jablečný, tvarohový a makový štrúdl s višněmi v nové řadě Česká tradice nechybí. Pekaři a cukráři v každém pekařství hypermarketů Globus štrúdl vyrábějí ručně z tradičního listového těsta a plní jej jablky od českých farmářů nebo mákem z českých polí.

Poctivé buchty z dobrého pekařství

Buchty
Buchty

Taky si rádi pochutnáte na poctivé buchtě plněné tvarohem, povidly nebo mákem? Voňavé buchty z kynutého těsta s tradičními náplněmi, jako jsou povidla, tvaroh nebo mák se švestkami najdete nově ve všech hypermarketech Globus.

Původ kynutých buchet najdeme v Čechách, dřív však neměly takovou podobu, jakou mají dnes. „Původně se jednalo o klasické kynuté těsto, ze kterého se dělaly placky, které se pak polévaly máslem nebo povidlovým rozvarem,“ vysvětluje Pavel Meduna, vedoucí výroby a prodeje pekáren Globus.

Pekaři a cukráři v každém hypermarketu Globus je vyrábějí přímo v pekárně ze zadělávaného kynutého těsta, které je připraveno pouze z poctivých a prověřených surovin. Každá buchta je pak ručně naplněna různými druhy náplní – tvarohovou, povidlovou či makovou se švestkami.

Všechny výrobky řady Česká tradice najdete v oddělení pekařství v každém hypermarketu Globus, jsou balené v nových obalech s označením Poctivá výroba Globus a jsou k dostání obvykle za:

  • Bábovky (oba druhy) 72,90 Kč (740 g)
  • Královské koláče (všechny druhy) 89,90 Kč (720 g)
  • Štrúdly (všechny druhy) 55,90 Kč (450 g)
  • Buchty (všechny druhy) 14,90 Kč (90 g)
Vytištěno z adresy: https://www.inovacevretailu.cz/2020/09/30/pekari-a-cukrari-v-globusu-uctivaji-svoje-remeslo-novou-radou-ceska-tradice/